13/01/2026
Ισπανία | Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2026 - 22:01

Αιφνιδιαστικό «διαζύγιο» της Ρεάλ με τον Αλόνσο

Αναλαμβάνει υπηρεσιακός ο Αρμπελόα

Δεν πέρασαν λίγες ώρες από τη νέα ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στην Μπαρτσελόνα την Κυριακή (11/1) στον τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ στην Ντόχα και τη Δευτέρα (12/1) η διοίκηση των Μαδριλένων αποφάσισε την απομάκρυνση του Τσάμπι Αλόνσο από την τεχνική ηγεσία.

Το διαζύγιο των «μερένχες» με τον Ισπανό τεχνικό προκάλεσε σοκ στον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό πλανήτη, καθώς παρά το ότι η «βασίλισσα» βρίσκεται στο -4 στην Πριμέρα Ντιβιθιόν και έχασε το Σούπερ Καπ, τα ισπανικά ΜΜΕ ανέφεραν πως οι διοικούντες τη Ρεάλ είχαν αποφασίσει να δώσουν πίστωση χρόνου στο πλάνο του Αλόνσο.

Τελικά, αυτό δεν συνέβη καθώς το απόγευμα της Δευτέρας ήρθε η απομάκρυνση του 44χρονου τεχνικού, με τη λύση συνεργασίας να είναι κοινή συναινέσει, ενώ η αιτία ήταν η κακή εικόνα της Ρεάλ. Στη Μαδρίτη πάντως ευχαρίστησαν τον Αλόνσο τονίζοντας πως εκπροσώπησε επάξια τον σύλλογο και ότι η πόρτα θα είναι πάντα ανοικτή για εκείνον.

Μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης του Τσάμπι Αλόνσο, ο άλλοτε εμβληματικός αρχηγός της «βασίλισσας της Ευρώπης» και προπονητής της β’ ομάδας του συλλόγου, Άλβαρο Αρμπελόα, θα κάτσει στον πάγκο των «μερένχες», σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή της σεζόν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ρεάλ:

«Η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοινώνει ότι, κατόπιν κοινής συμφωνίας μεταξύ του συλλόγου και του Τσάμπι Αλόνσο, αποφασίστηκε να μπει τέλος στη θητεία του ως προπονητή της πρώτης ομάδας.

Ο Τσάμπι Αλόνσο θα έχει πάντα την αγάπη και τον θαυμασμό όλου του μαδριλένικου κόσμου, καθώς αποτελεί θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης και εκπροσώπησε σε κάθε στιγμή τις αξίες του συλλόγου μας. Η Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι πάντα το σπίτι του.

Ο σύλλογός μας ευχαριστεί τον Τσάμπι Αλόνσο και όλο το τεχνικό του επιτελείο για τη δουλειά και την αφοσίωση όλο αυτό το διάστημα και τους εύχεται καλή επιτυχία στο νέο κεφάλαιο της ζωής τους».

Μοιραστείτε το: