15/03/2026
Πρωτάθλημα | Κυριακή 15 Μαρτίου 2026 - 21:34

Άτυχη η ΑΕΚ, γκέλαρε στο Περιστέρι και... κόλαση στην κορυφή!

Η Ένωση έμεινε στο 2-2 με τον μαχητικότατο Ατρόμητο, έχοντας δύο δοκάρια στις καθυστερήσεις * Από ενα ακυρωμένο γκολ εκατέρωθεν * ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και «κιτρινόμαυροι» με 57 βαθμούς πλέον…

Δεν είχε την τύχη με το μέρος της η ΑΕΚ στο Περιστέρι καθώς έμεινε στο 2-2 με τον Ατρόμητο στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

Σε ένα φοβερό ματς, οι Περιστεριώτες προηγήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο με τον Μήτογλου, όμως ο Γιόβιτς με δύο προσωπικά γκολ στο δεύτερο έκανε την ανατροπή, πριν ο Μουτουσαμί απαντήσει άμεσα για το 2-2, με τους «κιτρινόμαυρους» να χάνουν μεγάλη ευκαιρία για τη νίκη στις καθυστερήσεις, έχοντας δύο δοκάρια.

Έτσι, μετά και από αυτό το αποτέλεσμα, η μάχη για τον τίτλο φουντώνει για τα καλά, με τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ να βρίσκονται στην κορυφή με 57 βαθμούς, αλλά τους Θεσσαλονικείς να υπερτερούν στην ισοβαθμία.

Η Ένωση δεν έβγαλε αρκετή ένταση και ενέργεια στο παιχνίδι της, πληρώνοντας δύο σοβαρά λάθη σε αμυντικές στημένες φάσεις. Όλα αυτά κόντρα σε έναν άκρως ανταγωνιστικό και αξιόμαχο Ατρόμητο, ο οποίος, μένοντας για έκτο διαδοχικό ματς αήττητος, συνεχίζει να ελπίζει για την οκτάδα, ισοβαθμώντας στην έβδομη θέση με τον ΟΦΗ στους 29 βαθμούς.

Οι φιλοξενούμεοι μπήκαν με το πόδι στο... γκάζι έχοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο δίλεπτο, όταν ο Γκουγκεσασβίλι απέκρουσε το σουτ του Μάνταλου και την κεφαλιά του Μουκουντί. Οι Περιστεριώτες απάντησαν με γκολ καθώς στο 33' ο Ούρονεν εκτέλεσε φάουλ με γέμισμα και ο Μήτογλου αμαρκάριστος με κεφαλιά νίκησε τον Στρακόσια για το 1-0. Ο Ατρόμητος απείλησε ξανά στο 37' με μια απευθείας εκτέλεση του Τσούμπερ που πέρασε εκτός εστίας, ενώ στο 43' ο Μπάκου βρήκε δίχτυα όντας όμως εκτεθειμένος. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Βάργκα σκόραρε αλλά και αυτό το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, σε μια φάση που υπήρξαν διαμαρτυρίες από πλευράς Ένωσης για πέναλτι.

Ο «Δικέφαλος» πίεσε από το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και κατάφερε να μεταφέρει τη μπάλα στην περιοχή των γηπεδούχων. Έτσι, στο 63' ισοφάρισε σε 1-1 με απίθανο τελείωμα του Γιόβιτς, ο οποίος έξι λεπτά αργότερα γύρισε το ματς σκοράροντας με πλασέ, έπειτα από ασίστ του Κοϊτά. Στην αμέσως επόμενη φάση και πριν καλά, καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των παικτών του Μάρκο Νίκολιτς ήρθε το 2-2. Ο Ούρονεν εκτέλεσε κόρνερ, η «κιτρινόμαυρη» άμυνα κοιμήθηκε και ο Μουτουσαμί ισοφάρισε σε 2-2.Η ΑΕΚ πήρε μέτρα στα τελευταία λεπτά και έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχει το γκολ της νίκης. Στο 85' ο Γκουγκεσασβίλι έβγαλε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Βάργκα, στο 87' το σκαστό σουτ του Ρέλβας κατέληξε άουτ ενώ στο 90+2' η μπάλα σταμάτησε δύο φορές στο δοκάρι σε προσπάθειες του Μουκουντί και του Γιόβιτς. Το ματς ολοκληρώθηκε με μια καλή στιγμή από πλευράς Ατρόμητου, με την κεφαλιά του Μήτογλου να μη βρίσκει εστία.

Κορυφαίος των «κυανόλευκων» ήταν ο Μουτουσαμί. Κατάπιε το γήπεδο ο 29χρονος μέσος αφού έτρεχε ασταμάτητα σε όλα τα μήκη και πλάτη του. Εξαιρετικός ήταν ο Ούρονεν που πιστώνεται και δύο ασίστ αλλά και ο Γκουγκεσασβίλι που πραγματοποίησε μεγάλες επεμβάσεις. Για την ΑΕΚ, ο Γιόβιτς ήταν όλα τα λεφτά, ενώ δραστήριος ήταν ο Κοϊτά.

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών) Βοηθοί: Ψύλλος (Λέσβου), Χριστοδούλου (Ημαθίας) VAR: Κουμπαράκης (Κυκλάδων) AVAR: Ζαμπαλάς (Ηπείρου) 4ος: Μέγας (Πιερίας).

Κίτρινες: 18' Καραμάνης, 90+5' Πνευμονίδης - 48' Πενράις, 90+6' Ρότα

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ντούσαν Κέρκεζ): Γκουγκεσασβίλι, Κίνι, Ούρονεν, Σταυρόπουλος, Μήτογλου, Μουτουσαμί (90' Τσακμάκης), Καραμάνης, Ουκάκι (90' Τζοβάρας), Μπάκου (79' Πνευμονίδης), Γιουμπιτάνα (62' Τσαντίλας), Τσούμπερ.

ΑΕΚ (Μάρκο Νίκολιτς): Στρακόσια, Ρότα, Πενράις (77' Πήλιος), Μουκουντί, Ρέλβας, Μαρίν (78' Ελίασον), Μάνταλος (53' Ζοάο Μάριο), Λιούμπισιτς (52' Πινέδα), Κοϊτά (88' Κουτέσα), Γιόβιτς, Βάργκα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE

Μοιραστείτε το: